سفارش تبلیغ
صبا ویژن

فونت زیبا سازفونت زیبا سازفونت زیبا سازفونت زیبا سازفونت زیبا سازفونت زیبا سازفونت زیبا ساز

لطفا از تمام مطالب دیدن فرمایید.

معرفی تیم های حاضر در یورو 2016/ پرتغال؛ پایان خاطرات تلخ فرانسه  

تیم پرتغال در سال 2004 برای نخستین بار میزبان مرحله نهایی یورو شد. به این ترتیب شاگردان لوییز فلیپه اسکولاری بدون برگزاری مسابقات انتخابی در جمع 16 تیم برتر یورو قرار گرفتند.

 

 

 

اولین میزبانی در یورو

 

مهدی زارعی- به گزارش کاپ،  این تیم از ساعت 17 روز 12 ژوئن در استادیو دو دراگائو شهر پورتو و در برابر 48761 تماشاگر مقابل یونان قرار گرفت. میزبان خیلی زود گلی از حریف دریافت کرد و در نیمه دوم نیز اختلاف دو برابر شد. تک گل دقیقه 3+90 کریس رونالدو تنها از اختلاف دو تیم کاست و میزبان ناباورانه مغلوب شد. چهار روز بعد استادیو دا لوز شهر لیسبون شاهد برتری(2-0) پرتغال مقابل روسیه بود. مانیش و روی کوستا برای پرتغال گلزنی کردند تا این تیم برای صعود به یک برد مقابل اسپانیا نیاز داشته باشد. این در حالی بود که اسپانیا با یک مساوی هم راهی دور بعد می شد. نیمه اول مسابقه بدون گل خاتمه یافت و در نیمه دوم نونو گومش در دقیقه 57 گل اول پرتغال را به ثمر رساند. با این گل سلسائو صدرنشین گروه اول شد و راهی مسابقه یک چهارم نهایی یورو شد.

 

 

 

دروازه بانی به نام ریکاردو

 

روز 24 ژوئن 2004 و در حضور 65 هزار تماشاگر استادیو دا لوز پرتغال مقابل انگلیس قرار گرفت. دیداری که تکرار رقابت دو تیم در یورو 2000 بود. این بار هم انگلیس گل اول را به ثمر رساند؛ مایکل اوون تنها 3 دقیقه پس از شروع بازی موفق شد این گل را به ثمر برساند. اما هلدر پوستیگا(83) بازی را به تساوی کشاند. کار به وقت اضافی کشیده شد و هر چند پرتغال در دقیقه 110 توسط روی کوستا گلزنی کرد ولی بازی در دقیقه 115 به تساوی کشید. کار به ضربات پنالتی کشید. حتی اوزه بیو اسطوره دهه 60 پرتغال هم به کنار زمین آمد تا به بازیکنان سلسائو روحیه دهد. اما مرد اول این ضربات ریکاردو پریرا دروازه بان پرتغال بود. او در آخرین ضربات پنالتی، دستکش خود را در از دستان خود خارج ساخت و پنالتی داریوس واسل را مهار کرد. آن گاه پنالتی ششم تیم خود را به گل تبدیل ساخت و پرتغال راهی نیمه نهایی شد.

 

 

 

 اشک های رونالدو در فینال

 

در روز 30 ژوئن پرتغال در ورزشگاه ژوزه آلوالاده با گلهای رونالدو و مانیش(2-1) هلند را شکست داد و فینالیست شد. به نظر می رسید که زمان انتقام از یونان فرا رسیده است. 62865 تماشاگر استادیو دا لوز شاهد تساوی بدون گل دو تیم در نیمه اول بودند اما این بار نوبت اشتباه ریکاردو فرا رسید و جایگیری نامناسب او روی یک کرنر، کار دست پرتغال داد. پرتغال(1-0) از یونان باخت و آنچه برجای ماند اشک های کریس رونالدو در خاتمه دیدار بود. رونالدو هم موقعیتی عالی را در آخرین دقایق بازی از دست داده بود.

 

 

 

خالق زیباترین نیمه نهایی یورو؟

 

این تنها دفعه ای بود که پرتغال سد نیمه نهایی را پشت سر گذاشت. قبل و بعد از یورو 2004 این تیم سه بار تا نیمه نهایی یورو صعود کرد اما موفق به حضور در فینال بازی ها نشد. اولین بار در نیمه نهایی یورو 1984 بود که این تیم در مرحله نهایی مسابقات حضور پیدا کرد. تیم کار را در روز 14 ژوئن 1984 با مسابقه مقابل آلمان غربی مدافع عنوان قهرمانی بازی های آغاز کرد و این تیم را (0-0) متوقف ساخت. سه روز بعد آنتونیو سوسا در دقیقه  52این تیم را مقابل اسپانیا پیش انداخت اما سرانجام کار(1-1) شد تا پرتغال برای صعود از گروه خود به برد مقابل رومانی نیاز داشته باشد. در روز 20 ژوئن این تیم با گل دقیقه 81 نه نه به رویای خود دست یافت و برتری(1-0) مقابل رومانی این تیم را در گروه خود دوم کرد. پرتغال در نیمه نهایی یکی از دیدارهای مهیج تاریخ یورو را مقابل فرانسه برگزار کرد. روی ژوردائو(74) تک گل فرانسه را جبران کرد و پرتغال را در هشتمین دقیقه وقت اضافی پیش انداخت اما این تیم در نیمه دوم وقت های اضافی دو گل از میزبان خورد و ار رسیدن به فینال باز ماند.

 

 

 

سدی به نام فرانسه

 

پرتغال برای دومین بار در یورو 2000 تا نیمه نهایی مسابقات صعود کرد. قبل از آن تیم تا یک چهارم نهایی یورو 96 صعود کرد اما با شکست(0-1) در برابر جمهوری چک از رسیدن به نیمه نهایی بازماند. در مسابقات یورو 2000 پرتغال آماده تر از همیشه بود. این تیم موفق شد با بازگشتی فوق العاده و به لطف سه گل فیگو، ژآئو پینتو و نونو گومش در برابر انگلیس(3-2) برنده شود. گل دقیقه 4+90 کوشتینیا مقابل رومانی صدرنشینی پرتغال را تثبیت کرد و آن گاه نوبت به هت تریک سرجیو کونسیسائو رسید تا این تیم آلمان را(3-0) در هم بکوبد. ترکیه هم با دو گل نونو گومش مغلوب شد و پراغل در برابر فرانسه هم با گل گومش پیش افتاد. اما باز هم از پس آبی ها بر نیامد و فرانسه در وقت اضافی(2-1) پیروز شد و پرتغال باز هم در آرزوی رسیدن به فینال ماند.

 

 

 

 مغلوب تیر دروازه

 

پرتغال پس از حذف در رقابت های یورو 2008 در یک چهارم نهایی، رقابت های یورو 2012 را با اقتدار آغاز کرد. این تیم هرچند مقابل آلمان(0-1) مغلوب شد اما دانمارک را با گل های په په، پوشتیگا و واره لا(3-2) شکست داد و آن گاه با دو گل کریس رونالدو(2-1) هلند را شکست داد. رونالدو با تک گل خود برتری(1-0) مقابل چک را در یک چهارم نهایی رقم زد و این تیم باز هم به نیمه نهایی رسید. در این مرحله دیدار پرتغال و اسپانیا پس از 120 دقیقه بدون گل خاتمه یافت و در این لحظات تیم از انتخاب پنالتی زنندگان خود لطمه خورد. جایی که پنالتی پنجم تیم به رونالدو داده شد و او هرگز فرصت نکرد این پنالتی را بزند. زیرا برونو آلوس چهارمین ضربه تیم خود را به تیر دروازه کوبید! به این ترتیب پرتغال با یورو 2012 وداع کرد تا پس از سومی جام جهانی 1966 و دو شکست در نیمه نهایی مقابل فرانسه، برای چهارمین بار طعم شکست در نیمه نهایی یورو را بچشد.

 

 

 

 ستاره تیم: کریس رونالدو

 

 

پرتغال در مسیر یورو 2016:

 

تیم پرتغال در گروه نهم مسابقات مقدماتی یورو قرار گرفت و نتایج زیر را کسب کرد:

 

پرتغال(0-1) آلبانی/ پرتغال(1-0) دانمارک / پرتغال(2-1) صربستان / پرتغال(1-0) ارمنستان

 

آلبانی(0-1) پرتغال/ دانمارک(0-1) پرتغال/ صربستان(1-2) پرتغال/ارمنستان(2-3) پرتغال

 

 

 

سرمربی تیم: فرناندو سانتوس

 

فرناندو مانوئل فرناندس داکوستان سانتوس متولد 10 اکتبر 1954 است و پیش از مربیگری تیم ملی پرتغال، طی سالهای 2010 تا 2014 هدایت یونان را برعهده داشت. وی که متولد لیسبون است، طی سالهای 1973 تا 1987 در تیم های استوریل و ماریتیمو به عنوان مدافع فعالیت داشت. او از فصل 88-87 مربیگری را به عنوان دستیار مربی استوریل آغاز کرد و پس از آن دوران شش ساله مربیگری در این تیم را آغاز کرد. او بعدها در تیمهای پورتو، آ.ا.ک، پاناتینایکوس، اسپورتینگ لیسبون، بنفیکا و پائوک مربیگری کرد و آن گاه از اول جولای 2010 تا اول جولای 2014 مربی یونان شد و این تیم را به جمع 16 تیم برتر جام جهانی 2014 و هشت تیم برتر یورو 2012 رساند. 

 

 

پرتغال در یک نگاه

 

 

 

لقب: سلسائو (منتخب) Navegadores os  (دریانوردان)

 

بهترین عنوان در رنکینگ فیفا: 3(می ـ ژوئن 2010، اکتبر 2012، آوریل 2014)

 

بدترین عنوان در رنکینگ فیفا: 43 (آگوست 1998)

 

تعداد حضور در جام جهانی: 6

 

تعداد حضور در یورو:6

 

اولین بازی: پرتغال(1-3) اسپانیا( 18 دسامبر 1921 در مادرید، اسپانیا)

 

بهترین پیروزی: پرتغال (8 ـ 0) لیختن اشتاین (18 نوامبر 1994 در «لیسبون»)

 

پرتغال (8 ـ 0) لیختن اشتاین ( 9 ژوئن 1999 در «کویمبرا»)

 

پرتغال ( 8 ـ 0) کویت (19 نوامبر 2003 در «لیریا» پرتغال)

 

بدترین شکست: پرتغال (0 ـ‌10) انگلستان ( 25 می 1947 در «لیسبون» پرتغال)

 

  






تاریخ : جمعه 95/4/4 | 7:56 عصر | نویسنده : محمد مهدی | نظرات ()
لطفا از دیگر مطالب نیز دیدن فرمایید
.: Weblog Themes By M a h S k i n:.